Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

1η Δράση Κίνησης Νέων Έδεσσας - 15.07.2012

Καθαρισμός Πάρκου Μεραρχίας + Πάρτυ στο Φουαγιέ του Θερινού Κινηματογράφου



Δελτίο Τύπου
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η δράση που πραγματοποίησε η Κίνηση Νέων Έδεσσας την Κυριακή 15/07 το απόγευμα στο πάρκο της Μεραρχίας.
Περίπου 35 εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο πάρκο και ανέλαβαν να μαζέψουν τα σκουπίδια, που ήταν πεταμένα σε διάφορα σημεία, να βάψουν κούνιες και τσουλήθρες, να καλλωπίσουν το χώρο και να αποκαλύψουν το μονοπάτι που βρίσκεται στο βάθος του πάρκου, το οποίο είχε «πνιγεί» από το χώμα, τις φυλλωσιές και τα ξεραμένα χόρτα. Επίσης μετέφεραν στην είσοδο του πάρκου ένα μεγάλο όγκο κλαδιών και ξερών φύλλων, τα οποία είχε αφαιρέσει ο Δήμος Έδεσσας από τα δέντρα, για να «αναπνεύσει» το πάρκο. Για την ενέργεια αυτή τα μέλη της Κίνησης Νέων Έδεσσας είχαν έρθει σε συνεννόηση από πριν με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου.
Παρά την έντονη ζέστη της ημέρας οι εθελοντές εργάστηκαν με ζήλο και ενθουσιασμό και κατάφεραν μέσα σε 2 ώρες να αλλάξουν ριζικά την εικόνα του πάρκου. Γονείς, παππούδες και παιδιά που βρίσκονταν στο πάρκο ενθάρρυναν διαρκώς τους εθελοντές παρέχοντας ταυτόχρονα τη βοήθειά τους.
Μετά το τέλος της πρωτοβουλίας αυτής οι εθελοντές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Κυριακή (22/07), με σκοπό να ολοκληρώσουν το έργο τους, έτσι ώστε το πάρκο να παραδοθεί στους πολίτες της Έδεσσας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Ακολούθησε πάρτυ στο φουαγιέ του θερινού κινηματογράφου, όπου μαζί με φίλους και επισκέπτες γιόρτασαν την πρώτη αυτή δράση και πραγματοποίησαν σχέδια για επόμενες.
Η Κίνηση Νέων Έδεσσας επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους αγκάλιασαν και συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια, το Δήμο Έδεσσας για τη στήριξη που προσέφερε, τους συντελεστές του Sunshine Web Radio που «έντυσαν» μουσικά το πάρτυ και όλους τους ιδιώτες που προμήθευσαν τους εθελοντές με τα απαραίτητα υλικά για τη δράση.
Ξεχωριστή αναφορά για κάθε έναν από αυτούς που στήριξαν την πρωτοβουλία αυτή έχει γίνει στο διαδίκτυο, στο γκρουπ του facebook («Νέοι Έδεσσας»), το οποίο αποτελεί μέχρι στιγμής το κανάλι επικοινωνίας και συνεννόησης της Κίνησης Νέων Έδεσσας. Σύντομα θα δημιουργηθεί και επίσημη ιστοσελίδα για την καλύτερη και ευρύτερη ενημέρωση του κοινού. Τηλεφωνικά, η Κίνηση Νέων Έδεσσας είναι διαθέσιμη στο 6973-658182 (Χρήστος) για πληροφορίες και στο 6983-125776 (Ράνια) για οικονομική υποστήριξη. Η χρηματοδότηση των δράσεων βασίζεται σε πόρους των μελών και όσων διατίθενται να την στηρίξουν.
Κίνηση Νέων Έδεσσας







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου