Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Συμμετοχή Μελών της Κίνησης Νέων Έδεσσας στην ημερίδα για την Κινητικότητα και τις Σπουδές στην Ευρώπη

Ο Νίκος και η Ράνια, ιδρυτικά μέλη της Κίνησης Νέων Έδεσσας, παρουσίασαν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή σε πρόγραμμα ανταλλαγής στο εξωτερικό και τόνισαν τη σημασία των προγραμμάτων αυτών στην "αφύπνιση" και ενεργοποίηση των Νέων, μέσα από προσωπικά βιώματα και τη συμμετοχή στη δημιουργία της πρωτοβουλίας της Κίνησης Νέων στην Έδεσσα.

Η παρουσίασή τους έγινε στα πλαίσια ημερίδας που διοργανώθηκε από το ΚΕΣΥΠ Έδεσσας και την υπεύθυνη κα Αθηνά Τεστέμπαση με τίτλο "Σπουδές - Υποτροφίες - Εργασία στην Ευρώπη", μετά από πρόσκληση που τους απήυθυνε ο Κώστας Σιμιτόπουλος , ο οποίος παρουσίασε συνολικά τα προγράμματα κινητικότητας νέων "Νέα Γενιά σε Δράση", που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την Ημερίδα και το Δελτίο Τύπου της ΔΔΕ Πέλλας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Πέλλας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα :« Σπουδές -Υποτροφίες - Εργασία  στην Ευρώπη» που διοργανώθηκε από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το δίκτυο Eures, το δίκτυο Euraxess, την Παρασκευή  29-03-2013 και ώρες  11:30-14:30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου στην Έδεσσα.


Στην ημερίδα είχε προσκληθεί και τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Θεσσαλονίκη  κ. Christophe Le Rigoleur.

Στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων του νομού μας καθώς επίσης και το κοινό της πόλης μας παρακολούθησε το πρόγραμμα των παρακάτω εισηγήσεων:
  • Κινητικότητα – Ευρωπαϊκά εργαλεία για τη διευκόλυνση της κινητικότητας  και της διαφάνειας  των προσόντων (κ. Αθηνά Τεστέμπαση - υπεύθυνη ΣΕΠ του Κέντρου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας).
  •  Σπουδές στη Γαλλία (κ. Ilham Belhabib - εκπρόσωπος του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
  •  Σπουδές στη Γερμανία (κ. Franzeska van Eden – εκπρόσωπος της Γερμανικής Ακαδημίας Ανταλλαγών DAAD).
  • Δίκτυο EURAXESS - Eυκαιρίες Έρευνας και Εργασίας (κ Παπαπαναγιώτου Κωνσταντίνος–εκπρόσωπος του δικτύου EURAXESS του Α.Π.Θ.).
  • Δίκτυο Eures - Ευκαιρίες απασχόλησης στην Ευρώπη
  •  Πρόγραμμα Leonardo da Vinci (κ. Κιουζέπη Μαρία )
  •  Eμπειρίες εμπλεκόμενων μαθητών-εκπαιδευτικών σε Πρόγραμμα Leonardo da Vinci (κ. Μπαχαράκης Θωμάςκ.Ευθυμιάδου Ευγενία  ΣΕΚ Γιαννιτσών)
  • Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» ( κ. Σιμιτόπoυλος Κωνσταντίνος – Εθελοντής Συντονιστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων). 

Η Υπεύθυνη  ΣΕΠ  Δ.Ε ΠέλλαςΑθηνά Τεστέμπαση,   Χημικός Μηχανικός                                       


Ο Διευθυντής Δ.Ε  Πέλλας:           Δρ.  Κωνσταντίνος Κούγκας,  Χημικός                    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου